Islamski sanovnik: sanjati vranu ili gavrana

Za onoga ko sanja da je dobio vranu simbolizira dobijanje zaslužene vlasti ako je snivač dostojan vlasti, a ako nije simbolizira govorenje istine koja se ne prihvata od onoga ko je govori. Ko sanja da se gavran bacio na njega – lopovi će ga zasresti u putu. Crnobijeli gavran simbolizira podmuklog, kočopernog i oholog čovjeka. Gavran je takođe od čovjeka pretvoren u pticu. Gavran takođe simbolizira griješnika i lažova. Rečeno je: Ako neko sanja da je ulovio gavrana, dobiće haram imetak sa svojim griješenjem i ohološću. Ko sanja da je dobio gavrana ili da ga čuva – on mu simbolizira laž i obmanu. Ko sanja da ima ulovljenih gavranova ugrabiće neki nedozvoljeni plijen. Ko sanja da gavran s njim razgovara zapašće u brigu, koje će se kasnije riješiti.

Ko sanja da jede meso gavrana dobiće imetak od lopova. Ko sanja gavrana na vladarovoj kapiji počiniće zločin za koji će se kajati ili će ubiti svog brata, a potom tražiti oprost od Allaha dž.š. shodno riječima Uzvišenog: “Allah onda posla jednog gavrana da kopa po zemlji da bi mu pokazao kako da zakopa mrtvo tijelo brata svoga”. Ko sanja da su ga gavranovi svojim kandžama izgrebali upropastiće ga žestoka studen ili će ga oklevetati lažljivci i nanijeti mu bol i patnju. Rečeno je i to da gavran simbolizira dug život.

  Islamski sanovnik: sanjati pticu

Nije pohvalno sanjati gavrana na nekom određenom mjestu. Ko sanja gavrana u svojoj kući – to znači da ga neki čovjek vara s njegovom ženom ili da će neki od vladarovih ljudi napasti na njegovu kuću.

Koliko je koristan ovaj sadržaj?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Najnovije

Sura El–Felek arapski, transkripcija i prijevod sure Felek

El-Felek Arapski El-Felek Transkripcija KUL E`UZU BI RABBI-L-FELEK. MIN ŠERRI MA HALEK. VE...

Sura Ihlas – arapski, transkripcija i prijevod sure

Sura Ihlas na arapski Sura Ihlas transkripcija KUL HUVALLAHU EHAD. ALLAHU-S-SAMED. LEM JELID...

Sura El-Bekare – arapski, transkripcija, prijevod

Sure Bekare na arapski (prva dva ajeta) Sura El-Bekare transkripcija...

Sura Jasin – arapski, transkripcija, prijevod

Sura Jasin – arapski (prvih 10 ajeta) Sura Jasin transkripcija...

Sura Kehf – arapski, transkripcija, prijevod

Sura Kehf arapski (prvih deset ajeta) Sura Kehf transkripcija (tekst) Klikni...